Sertai Kami di Facebook

Please Wait 300 Seconds...!!!

x
Home » » Cara untuk membuat "LINK TO ME"

Cara untuk membuat "LINK TO ME"

Assalamualaikum..

Tips kali ini saya ingin berkongsi ilmu yang saya baru dapat dengan para pembaca blog ini. Jika ada diantara anda yang ingin membuat ruangan kolum untuk para pengunjung Blog bertukar Pautan (Link) tetapi dengan cara yang berbeza dan lebih efektif iaitu Pautan Blog anda itu boleh terus dipasang di mana - mana dengan hanya Klik pada butang "Button" LINK TO ME. Contohnya para pembaca bolehlah lihat seperti contoh dibawah :

Butang ini akan dipaparkan di blog anda :
Dengan mengklik LINK TO ME, dengan automatiknya Link Blog anda akan terus dipasang di blog orang yang hendak memasang Link anda.

Caranya ialah :

login di www.blogger.com > Layout > Add Page Element > Html/Javascript.

Seterusnya Terus copy Coding Dibawah ini :

<form action="http://beta.blogger.com/add-widget" method="post"><input value="Favourite Blog" name="widget.title" type="hidden"/><textarea style="display: none;" name="widget.content"><a href="http://ukirancinta.blogspot.com"><img alt="Ukiran Cinta" src="http://i189.photobucket.com/albums/z122/hunaif/UkiranCinta-1.gif"/></a></textarea><input value="http://buzz.blogger.com" name="infoUrl" type="hidden"/><input value="http://www.blogger.com/img/icon_logo32.gif" name="logoUrl" type="hidden"/><input value="LINK TO ME" name="go" type="submit"/></form><

<img src="http://i189.photobucket.com/albums/z122/hunaif/UkiranCinta-1.gif"/>
</div>

Keterangan :

Warna Biru ganti dengan Alamat Blog anda.
Warna Ungu ganti dengan Tajuk Blog anda
Warna Hijau ganti dengan Alamat Gambar/Banner Blog anda.
Warna Hitam boleh diganti ataupun tidak, mengikut kesesuaian anda.

Selamat Mencuba.

0 Komen:

Post a Comment