Sertai Kami di Facebook

Please Wait 300 Seconds...!!!

x
Home » , , » Petua Untuk Berdepan Lelaki Pemalu

Petua Untuk Berdepan Lelaki Pemalu


1. Anda kena berani memulakan - Walaupun anda wanita, anda mesti berani memulakan. Lebih baik berani meluah dari membiar si lelaki tidak tahu selama ini anda sukakan dia. Luahkan, sebelum dia jadi orang lain yang punya. Anda perlu berani mencuba untuk kebahagiaan masa depan. Dari lama membujang, baik berani memulakan.

2. Gunakan cara non-verbal - Hari ini, cara meluah perasaan suka, perasaan cinta semakin berubah. Dulu, meluah rasa suka biasanya pakai surat sama ada tulis tangan atau bertaip. Sekarang, anda boleh meluahkan melalui sms, video call, email, melalui Facebook, atau luahkan melaui video YouTube. Cara ini semua dipanggil non-verbal iaitu luahan hati yang dibuat tanpa berdepan. Apabila anda buat cara ini, pasti si lelaki kagum dengan keberanian anda. Dia akan faham bahawa anda betul-betul suka akan dia.

3. Malu biasanya cuma sementara - Lelaki pemalu (contohnya Pak Ngah) biasanya pemalu pada saat permulaan perkenalan sahaja. Bila anda sudah berani memulakan dan si lelaki sudah mula selesa berbual dengan anda, rasa malunya mengurang sedikit demi sedikit. Mereka ini pemalu sebab mereka kurang biasa dengan anda, gugup dan kurang yakin berdepan dengan anda. Setelah terbiasa, lelaki pemalu ini bertukar menjadi kawan,bahkan akan bertukar menjadi rapat. Dari sinilah bermulanya cinta.0 Komen:

Post a Comment