Sertai Kami di Facebook

Please Wait 300 Seconds...!!!

x
Home » » Tips Menonton Astro Mustika Secara PERCUMA

Tips Menonton Astro Mustika Secara PERCUMA

Salam pagi Jumaat,

Setelah seminggu kerja..esok bolehlah santai bersama keluarga. Semestinya dihujung minggu ni korang mesti nak rehat-rehat dekat umah sambil menonton channel kegemaran di Astro.. betul tak?
Tapi alangkah kecewanya bila ada sesetengah channel istimewa yang anda tidak langgan so kalau ada siaran best memang terlepaslah kan.. sebagai contoh di Channel Astro Warna sekarang tengah berlangsung rancangan MAHARAJA LAWAK.. dan ramai kecewa bila rancangan ini dipindahkan ke saluran yang perlu dibayar. Malam nih Finale Maharajalawak...rugi kalau tak dapat tengok. So, jom cuba trai teknik di bawah nih untuk menonton Astro Mustika.


ASTRO MUSTIKA

Untuk itu saya baru sahaja menemukan satu teknik dari rakan yang bekerja di Astro bagaimana untuk menonton Channel MUSTIKA secara percuma..

Ingat entri ini akan didelete dalam masa 24 dari sekarang sebab takut kantoi dengan pihak Astro.
Ikuti langkah-langkah dibawah ni.. ** jangan kecoh2 gi tahu jiran ye **

Hanya untuk Unlock Channel MUSTIKA Sahaja.. Selain dari itu HBO, NG, Sport ke masih tidak boleh kerana dikawal oleh pihak penyedia siaran diluar negera.
  1. Biarkan dekoder Astro anda dalam keadaan 'STAND-BY'.
  2. Tekan butang ON/OFF. Astro akan menyiarkan channel terakhir yg anda buka.
  3. Tekan butang 130. Anda akan melihat pratonton utk pakej Musika.
  4. Tekan MENU. Pilih LIST SERVICE. Kemudian tekan OK.
  5. Pilih saluran yg anda ingin UNLOCK. (WARNA, CITRA, B4U shj)
  6. Tekan OK untuk pengesahan.
  7. Tekan MENU untuk keluar ke siaran TV. TV akan kembali ke saluran 130.
  8. Tekan MENU sekali lagi. Pilih OPTION. Tekan butang OK
  9. Pilih CHANNEL INFO. Tekan OK
Di sini pengaktifan akan di hantar terus ke bahagian penyiaran. Dekoder anda akan di kemaskini untuk menyiarkan saluran yg anda UNLOCK. Tekan butang ON/OFF. Tunggu selama seminit (supaya dekoder anda dikemas kini.)
  1. Tekan semula butang ON/OFF utk siaran TV.
  2. Langkah terakhir, tekan 130
  3. Saksikan pratonton Mustika.
  4. Untuk melanggan:
  • Hubungi 1 300 82 3838; ATAU
  • SMS Mustika ke 32888; ATAU
  • Klik 'Dapatkan Mustika' di atas untuk melanggan secare ONLINE.



Jangan marah ye.. sebab aku pun terkena bila baca entri nih..... so dari aku yang terkena sorang apa kata aku nak kenakan korang juga.. hehehe..

Saya pon kena tipu juga bro!!!!


Nasib baik aku tak gi depan TV ikut langkah2 dia pasal memang dah melanggan Astro Mustika...Cuma Teruja baca entri sebab nak ajar kawan2 yang tak melanggan Astro Mustika...Hampeh betul pagi2 dah buat lawak dengan aku ye.

Apa yang korang rasa sekarang.. marah.. geram.. nak bakor blog aku.. samalah macam tu aku rasa sekarang ni.. hehehe..


10 comments:

  1. hampeh.... aku dah excited nak print screen... hahahaha

    ReplyDelete
  2. kreatf tol org m`sia.....kuih kuih kuih

    ReplyDelete
  3. ok fine ak siap copy paste sbb akan didelete dlm masa 24 jam hehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha... hampeh la lu bro, memang menjadi lu punya tipu tapi ok, janji happy.

    ReplyDelete
  5. hahaha ok gak lh,,
    den da kono eh..hahaha

    ReplyDelete